Drobečková navigace

VÍTÁME VÁS > NAŠE SYMBOLY

SYMBOLY SK RAPID MEZNÁ 02

   

ZNAK SK RAPID MEZNÁ 02

 Znak SK Rapid Mezná 02, spolek

 Autor znaku: Lukáš Pomazal

 

Popis znaku

Na bílém podkladu znaku šikmé modré pruhy, uprostřed černo-bílý nohejbalový míč, v horní části černý nápis "SK Rapid Mezná 02" a v dolní části černý nápis "nohejbal".

 

Zdůvodnění, vysvětlení

Dvojčíslí 02, uvedené za názvem SK, připomíná počátky nohejbalu v Mezné, rok 2002. Modré pruhy zdůrazňují základní barvu znaku a vlajky obce.

 

Návrh a schválení nových klubových barev SK

Od počátků nohejbalu v Mezné (červenec 2002) až do července roku 2014 byly používány znaky s převažující zelenou barvou a nohejbalovým míčem uprostřed, které postupně vytvořili Jiří Perger (první znak z roku 2002) a Radek Kolář (druhý znak z roku 2011). Na ustavující Valné hromadě SK Rapid Mezná 02, spolek (25.10. 2014) byly m.j. schváleny stanovy SK, které v článku I. "Základní ustanovení" řeší změnu klubových barev na modro-bílou:

"Spolek s názvem SK Rapid Mezná 02, spolek je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sportovní odvětví nohejbal, dále turistiku, osvětovou a vzdělávací činnost. Klubové barvy SK Rapid Mezná 02, spolek jsou modrá a bílá."

 

Návrh a schválení znaku

Znak byl navržen a schválen 19.12. 2014 na 1.ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADĚ SK Rapid Mezná 02, spolek, která se konala v Hospůdce Ve Škole Mezná. Autorem znaku je Lukáš Pomazal.

 

 

VLAJKA SK RAPID MEZNÁ 02

Vlajka SK Rapid Mezná 02

Autor vlajky:  Lukáš Pomazal

 

Popis vlajky

List sestává z čtyř obdélníkových polí - dvou bílých a dvou modrých, uspořádaných šachovnicově. Dvě pole bílé barvy modře orámovány. Uprostřed listu znak SK, oddělený od modro-bílých polí bílým rámem.

 

Návrh a schválení vlajky

Vlajka byla navržena a schválena 19.12. 2014 na 1.ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADĚ SK Rapid Mezná 02, spolek, která se konala v Hospůdce Ve Škole Mezná. Autorem vlajky je Lukáš Pomazal.

 

 

Stránku připravil: Jan Kolář, bývalý kronikář obce a SK.

Stránka aktualizována: prosinec 2020.

Menu

V PRODEJI NOVÁ KNIHA

O HISTORII MEZNÉ

 Mezná v zrcadle času 1362-2022

Kde ji koupit:

knihkupectví Kanzelsberger Soběslav a Infocentrum Soběslav. 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2021

 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2022