Drobečková navigace

VÍTÁME VÁS > KRONIKA 2013 > Nohejbal - turnaje

NOHEJBALOVÉ TURNAJE - 2013

V roce 2013 se naše nohejbalové celky zúčastnily devíti turnajů trojic + jednoho turnaje dvojic a to jak na domácím hřišti, tak v halách a na hřištích soupeřů. Zaznamenali jsme dvě turnajová vítězství a několik dalších medailových umístnění, sezonu 2013 tedy z tohoto pohledu můžeme považovat za velmi úspěšnou.

Turnaje trojic a dvojic 2013 - bilance našich celků: 

1.místo: 2x,  2.místo: 6x,  3.místo: 1x,  4.místo: 2x.

 

 

RAPID CUP MEZNÁ

  Únor 2013, turnaj trojic, hala Soběslav

Pecka na úvod sezony - druhý a třetí flek !

Tak tomuhle se říká raketový start do sezony! 5. ročník Rapid Cupu jsme obsadili třemi reprezentačními celky a dva z nich se vešly na pódium! To je na naše poměry věc nevídaná - mezenská mašina se zpravidla rozjíždí pomaleji a výsledky přichází až v průběhu sezony.

Byly to třetí únorovou sobotu velké žně mezenského nohejbalu. A byla i třešnička na dortu...co třešnička, to byla třešeň jako meloun, protože nejdříve naše áčko v semifinále zkolilo Myslkovice, jeden z nejlepších celků Soběslavska poslední doby a poté stejný tým pohořel na borcích Rapidu "B" v souboji o 3.místo!

V základní skupině A se ale nejdříve odehrálo malé drama, k senzaci na účet našeho elitního týmu nebylo daleko. Naši hoši v úvodu tradičně dospávali a než stačili protřít oči, boje ve skupině končily a náš celek měl na kontě tři ušmudlané body. Postup se nakonec povedl - pomohla Planá nad Lužnicí, která netaktizovala a porazila nebezpečný Přehořov. Právě ten by se v případě zisku alespoň bodu posunul do boje o finále. Vrátka semifinále byla tedy otevřená. V něm naši zdolali Myslkovice a postoupili do finále.

To cesta našeho B týmu ze skupiny tak trnitá nebyla, béčko hrálo od počátku velmi zodpovědně a nasbíralo pět bodů, které zaručovaly pohodový postup. Naši porazili Sukýny a Brusírnu, s Myslkovicemi pak uhráli remizu 1:1. V boji o finále však naše úspěšná rezerva narazila na favorita favoritů, Planou nad Lužnicí. Svobodný, Pexa a Rataj dřeli, podlehli však 0:2 na sety. Ten druhý dovedli do stavu 9:9, štěstí se ale přiklonilo na stranu soupeře. Kvalita celku Plané nad Lužnicí byla prostě ohromná.

Třetí náš celek, Rapid 02 "mix", neuhrál v základní skupině ani bod a kvalifikoval se tak do utkání o 7. místo. Na síti se poprvé představil mladý Radek Kolář, do hry po více než roce zasáhl Honza Žákovský. V zápase o 7. příčku naše céčko nezopakovalo výkon z prvního utkání základní skupiny s Přehořovem a podlehlo Brusírně Tábor 0:2 na sety.

Zápas o ceněný bronz vzali borci Rapidu "B" od počátku zcela vážně a srazili Myslkovice již v úvodním setu - 10:3. Naši dali do zápasu srdce, zaslouženě zvítězili a v turnaji obsadili konečné třetí místo.

Také finále Mezná 02"A" : Planá nad Lužnicí nabídlo skvělý nohejbal. Naši hráli fantasticky, tatam byl nemastný neslaný výkon z utkání ve skupině. Planá ve druhém setu dokonce lehla, P.Švarc, Perger a L.Švarc favorita nutili stále více chybovat a najednou zjistili, že hrát se dá i s tak kvalitním celkem. Utkání dospělo nejen do třetího setu, ale dokonce do stavu 9:9. Plánští turnaj vyhráli o jediný balon. Opravdu důstojné finále!

Důvod k oslavě tady tedy byl, drtivá většina hráčů vzala oslavy stejně zodpovědně a profesionálně, jako samotný turnaj. A největší držáci? Tak schválně, co myslíte... No přece kompletní tým áčka i béčka a ještě k tomu fanynka Ivana a jeden nejmenovaný člen nejužšího vedení klubu. Společně byly provedeny kontroly restaurací v Soběslavi a Myslkovicích.

 

Tabulka - Rapid Cup 2013:

1.  Planá nad Lužnicí

2.  Rapid Mezná 02 "A"     Petr Švarc, Jiří Perger, Lukáš Švarc

3.  Rapid Mezná 02 "B"     Oldřich Svobodný, Jiří Rataj, Zdeněk Pexa

4.  Myslkovice

5.  Přehořov

6.  Sukýni Měšice

7.  Brusírna Tábor

8.  Rapid Mezná 02 "mix"     Radek Kolář, Jan Žákovský, Jiří Smrž (záskok ze Soběslavi)

Fotografie z turnaje Rapid Cup 2013 v sekci "Fotogalerie-Alba". Snímky pořídila: Ivana Pergerová.

 

 

 

ŽIROVNICE CUP

Březen 2013, turnaj trojic, hala Žirovnice

Těžká práce v Žirovnici

Turnaj v Žirovnici jsme okusili úplně poprvé, na pozvání místních nohejbalistů. Přestože úroveň byla ve srovnání s turnaji, kterých se naše reprezentace běžně zúčastňuje o poznání vyšší (hráči ze soutěží), naše kompletní béčko nezklamalo a dokonce vybojovalo postup ze skupiny (navíc s velmi slušnou bilancí 2-1-1).

Po ukončení bojů v základních skupinách se hrálo již systémem K.O. Naši, bohužel, narazili na pozdějšího finalistu turnaje a po boji podlehli 0:2. Ani tento duel však nemohl pokazit celkově dobrý dojem z předvedené hry v měření sil s hráči z nohejbalových soutěží Jindřichohradecka a Pelhřimovska. Náš nohejbal je tak nyní bohatší o další zkušenosti a postřehy, což jistě není k zahození.

 

Utkání našeho celku v základní skupině "A":

Rapid Mezná 02 "B" : "Pod dohledem" Jindřichův Hradec   0:2  (9:10, 4:10)

Rapid Mezná 02 "B" :  Rapid Černovice "B"  2:0  (10:7, 10:3)

Rapid Mezná 02 "B" :  Horní Pěna  2:0  (10:3, 10:7)

Rapid Mezná 02 "B" :  Lomnice nad Lužnicí  1:1  (10:6, 2:10)

 

Tabulka turnaje Žirovnice Cup 2013:

1.   Mukařov

2.   Pod dohledem

3.   Plešouni Žirovnice

4.   Lomnice nad Lužnicí

Pořadí na 5.-13. místě pořadatelé neurčili. Dle počtu bodů by se naše reprezentace umístnila do sedmého místa, což je vzhledem ke kvalitě startovního pole skvělý výsledek.

Sestava - Rapid Mezná 02 "B":   Oldřich Svobodný - Zdeněk Pexa - Jiří Rataj.

 

 

 

BRUSÍRNA CUP

Duben 2013, turnaj trojic, Tábor

Béčko zabralo - první flek v Táboře !

První táborský turnaj roku 2013 jsme obsadili dvěma celky - v kompletní sestavě na Brusírnu odcestoval "B" tým mazáků Olda Svobodný-Zdeněk Pexa-Jirka Rataj a céčko do turnaje vstoupilo v kombinovaném složení Petr Švarc-Víťa Horňáček-Katka Cvrčková.

Netrpělivě jsme čekali, jak Katka Cvrčková, co by čerstvá posila Rapidu (zimní přestup), zvládne premiérový turnaj v novém dresu. Zvládla ho skvěle, hrála bez nervů a především - hrála svou hru. Nutno dodat, že výborný výkon podali parťáci v týmu Víťa Horňáček a posila z áčka Petr Švarc - oba Katce, jediné ženě v turnaji, pomohli zvládnout těžkou premiéru. Horňáček odvedl spoustu černé práce a turnaj příkladně odbojoval a Švarc na bloku a v útoku odvedl standartní extra-výkon. Odehrál turnaj skvěle, to se musí nechat. Naše céčko v základní skupině posbíralo čtyři body (1-2-1) a překvapilo např. cenným skalpem pozdějšího finalisty, celku Měšic (1:1, sety 10:3 a 7:10). Našim k postupu do semifinále chyběl jediný set, což musíme brát jako velký úspěch. Navíc...vyzkoušeli jsme opět nové složení, což se do budoucna může velmi hodit.

Naše áčko a béčko, to jsou mašiny na medaile. Opět se to potvrdilo v Táboře, kdy "B" tým ve standartním složení mimo jiné deklasoval Myslkovice a celý turnaj poté vyhrál. Tak jednoduché to ale samozřejmě nebylo...

Naši zahájili celkem dobře - do turnaje vstoupili remizou s Topůrky a poté s přehledem zvládli duel s týmem Hatumoa Tábor (2:0). Když už to vypadalo, že do sebe vše zapadá, tak jak má, přišlo výsledkové i herní fiasko se Sukýny (0:2) a nutnost porazit ambiciózní Myslkovice v posledním zápase skupiny. Naši se sebrali, zabojovali, myslkovické porazili 2:0 a na skore postoupili do semifinále...na úkor Sukýnů Měšice (taktéž "pětibodových").

V semifinále naše rezerva neponechala nic náhodě a zdolala táborské Doubky. Finále Mezná : Měšice sledovalo početné publikum, utkání patřilo ke skvostům turnaje. Ve strhujících soubojích na síti měl navrch náš Oldřich Svobodný, který také patřil k vůbec nejlepším hráčům turnaje. Ke své tradiční preziznosti přidal srdce a vůli, čímž k velmi dobrému výkonu strhl také Jirku Rataje a Zdeňka Pexu. Naši v posledních dvou utkáních opravdu hráli jako tým a zaslouženě vyhráli. Bylo to vítězství kvality, ale také vůle a víry ve slastní síly.

Naše reprezentační celky od počátku roku odehrály tři turnaje a přivezly tři umístnění na bedně (1-1-1). To je, při vší skromnosti, úvod jako hrom. Nezakřikněme to a těšme se na další duely... Hráče máme skvělé a navíc - zdá se, že břemeno zodpovědnosti za výsledky velmi brzy neponesou jen reprezentanti áčka a béčka...rodí se nový "C" tým, který může být velmi brzy také hodně silný! A pak jsme tady my ostatní, co čekáme na svou šanci vyniknout a především pomoct. Prostě...po letech máme příjemné starosti a to je na tom všem to nejhezčí.

 

Finále:

Rapid Mezná 02 "B" :  Měšice team   2:1  (10:7, 7:10, 10:9)

O 3. místo:

Myslkovice  :  Doubci Tábor   2:0

 

Tabulka turnaje Brusírna Cup 2013:

1.  Rapid Mezná 02 "B"     (Svobodný, Pexa, Rataj)

2.  Měšice team    

3.  Myslkovice

4.  Doubci Tábor

5.  Sukýni Měšice

6.  Rapid Mezná 02 "C"     (P. Švarc, Horňáček, Cvrčková)

7.  Čajovna Hlavatce

8.  Hatumoa Tábor

9.  Topůrka

10. Brusírna Tábor

 

 

 

VETERAN CUP MEZNÁ "40"

Květen 2013, turnaj trojic, Mezná

A je to tady znovu - žně našeho nohejbalu pokračují !

No, podařilo se, máme to za sebou. Turnaj se skvěle vydařil. Jeho příprava, to byla velká dřina a shon, ale vyplatilo se - vše klaplo na jedničku. Velká úleva... A třešnička na rapiďáckém dortu? Druhá příčka domácího áčka a profi výkon všech uvnitř týmu. Ale všechno pěkně popořádku...

Pozvánku na 11. ročník Veteran Cupu, turnaje neregistrovaných, obdrželo jedenáct celků. Přijelo devět - kromě dvou domácích dorazily trojice z Tábora Měšic, Myslkovic, Dírné, Přehořova a také tým Černovic, účastník okresního přeboru Jindřichohradecka. V tom jsme, jako pořadatelé, udělali vyjímku.  A bylo se na co dívat, sjela se veliká kvalita.

Boje ve skupinách byly vyrovnané a např. v "B" skupině nebylo do poslední možné chvíle rozhodnuto o postupujících. Tu nakonec vyhrál černovický Rapid, lídr turnaje. Naše rezerva, hrající v sestavě Petr Bělohlav, Kolář, Jan Samec (posila z Dražic za zraněného Jirku Vaculu) nezačala vůbec zle. Naši od počátku úvodního duelu proti měšickým Sukýnům bojovali, dřeli a po výborném výkonu vyhráli úvodní set. Mohlo to být ještě lepší, ale v závěru druhého setu náš celek ztratil vedení a podlehl 8:10. Druhý duel, tentokrát s Přehořovem, byl jako přes kopírák - naši první set nezačali příliš dobře, šňůrou sedmi bodů v řadě ale stav otočili a set získali poměrem 10:7. Ve druhém setu si domácí rezerva vybrala další slabší chvilku a podlehla 5:10. To byla, s ohledem na možnost postupu do semifinále velká komplikace, protože naše borce čekal soupeř nejtěžší - Rapid Černovice s technickým Uhlířem na saku, několikanásobným nejlepším nohejbalistou Jindřichohradecka Plíhalem a precizním Peterkou v sestavě. Naši však opět zabrali a do posledního balonu drželi kontakt ve skore. Koncovka úvodního setu však patřila zkušenému soupeři (7:10), druhý set naši navíc opět nezvládli a skupinu uzavřeli prohrou. S bilancí 0-2-1 se na semifinále nedalo ani pomyslet, druhou postupovou příčku tak uhájili Sukýni, s kterými naši sehráli možná svůj nejlepší zápas turnaje.

To "A" skupina měla lídry dva - náš elitní tým (Olda Svobodný, Víťa Horňáček, Zdeněk Pexa) a celek Myslkovic. Naši hráli od počátku tradičně velmi zodpovědně a posbírali úctyhodných sedm bodů. Remizovali jen s Myslkovicemi, což ovšem na vítězství ve skupině stačilo, protože rovněž sedmibodové Myslkovice měli z utkání s našimi reprezentanty horší bilanci.

Dvěma semifinálovým zápasům předcházely duely o umístění. Zápas o sedmé místo Mezná "B" : Tábor asi neměl favorita, i když stoupající forma Honzy Samce slibovala příznivý výsledek. Bělohlav, Samec a Kolář ale těžce nezvládli úvodní set. Do té doby dobrá hra se sesypala, jako pověstný domeček z karet. Zejména naši zadáci Bělohlav s Kolářem předvedli pavýkon, se kterým by se v soutěži o nejhorší výkon roku jistě umístili hodně vysoko...pokud by taková soutěž existovala. Našemu celku ale slouží ke cti, jak zápas nakonec zvládl. Od počátku druhého setu se tým vrátil ke hře z úvodních dvou utkání turnaje, především hra zadáků měla znovu kvalitu. Zabral Kolář, ztracenou formu z předchozích utkání poté našel Bělohlav a Samcova hra v útoku měla opět parametry top hráče. Honza Samec byl jednoznačně nejvýraznější osobností našeho rezervního týmu. Brusírna vzdorovala dlouho, sehrála dobrý zápas, sedmou příčku ale nakonec urvalo naše béčko.

Utkání o páté místo pro sebe rozhodl precizní Přehořov, když ve třech setech porazil trojnásobného vítěze veteránského turnaje, celek Dírné.

První semifinále mezi Rapidem Mezná 02 "A" a měšickými Sukýny nabídlo velké drama. Sukýni naše zkušené hráče zaskočili precizní hrou na základní čáře a obrovskou houževnatostí. Naši hráči si hrábli na dno, to je jisté. Výkon celku ale budil dojem kompaktnosti a semknutosti - naši zvítězili 2:0 a právem se těšili na finále proti Rapidu Černovice, který ve druhém semifinále přehrál Myslkovické. Borci z Myslkovic poté nezvládli ani utkání o 3. místo, měšičtí Sukýni si do Mezné prostě přivezli skvělou fazonu.

A bylo tady finále, na které jsme se všichni moc těšili, finále, které slibovalo nohejbal extra úrovně. Vše se do puntíku potvrdilo - byli tu na jedné straně ve skvělé formě hrající domácí hoši a na druhé černovičtí mazáci, účastníci okresního přeboru Jindřichohradecka. Náš celek bojoval naprosto příkladně a v obou setech držel vyrovnaný stav vždy až do úplného závěru. Černovickým nakonec podlehl 8:10 a 7:10, ale za výkon, který předvedl, zaslouží velký obdiv a poděkování.

Nejstarším hráčem turnaje byl vyhlášen dvaašedesátiletý Jarda Kubart z celku Sport Dírná. Na pohár tak "nedosáhl" náš Petr Bělohlav (61), který, mimochodem, po letošním zimním přestupu z TS Soběslav absolvoval premiérový turnaj v novém dresu. Pánové, gratulujeme k super výkonu - po šedesátce bychom takhle chtěli hrát..!

Oslava druhého místa byla opět velmi důstojná. Zúčastnili se také Jarda Švepeš a Milan Přibyl z myslkovického týmu a samozřejmě všichni naši hráči (kromě Honzy Samce). Jarda byl velkým tahounem oslav, to se nečekalo. Prostě, bylo co slavit.

Ještě něco... Ceny do turnaje věnovali:  Obec Mezná, Olda Svobodný a Zdeněk Pexa. Děkujeme.

 

Ohlasy po turnaji

J. Kolář: moc děkuji všem hráčům, kteří se podíleli na přípravě a organizaci turnaje, děkuji také manželkám některých hráčů za pomoc v sektoru občerstvení. Turnaj se po všech stránkách vydařil a to především proto, že jsme si na jeho přípravě dali záležet a nic neošidili...což veřejně ocenili např. hráči Dírné. Slyšet od hráčů z okolních obcí chválu na organizaci a přípravu turnaje je vždy velmi příjemné, avšak zároveň zavazující.

Děkuji také všem, kteří reprezentovali, za bojovnost, vůli a snahu uhrát co nejlepší výsledek. I sedmá příčka našeho béčka má svou váhu - naše rezerva, myslím, předvedla dobrý nohejbal, na který se dalo dívat. Výsledek se sice nedostavil, to ale jistě přijde později. Gratuluji klukům z "A" týmu k extra výkonu a skvělému druhému místu. Stříbro se rodilo místy těžce, proto je tak cenné. Zvláštní poděkování patří Víťovi...za to, jak skvěle nahradil Jirku Rataje. Turnaj odehrál s velkým přehledem a ani pozorný divák na jeho výkonu nemohl najít výraznou slabinu. Víťa pomohl týmu udržet kvalitu a výsledky, s kterými naši vtrhli do sezony 2013. Super výkon předvedl Olda Svobodný, což jsme...čekali, samozřejmě. Ostatní se jistě neurazí, když řeknu, že s Oldou stojí a padá hra celého týmu...samozřejmě při vší úctě k výkonům Zdeňka, Jirky Rataje a Víti. Oldo seš velký srdcař a skvělý hráč, všichni to víme. To je bez debat.

Závěrem bych ještě rád tlumočil poděkování hráčům, kteří v sobotu nehráli (bohužel jsou příliš mladí!) a přesto oba naše celky přišli podpořit.

 

Utkání Rapidu Mezná 02 "A" v základní skupině "A" (5 celků):

Rapid "A" : Sport Dírná   2:0 (10:5, 10:4)

Rapid "A" : Myslkovice   1:1 (10:3, 5:10)

Rapid "A" : Švepeš team Myslkovice   2:0 (10:7, 10:1)

Rapid "A" : Brusírna Tábor   2:0 (10:5, 10:3)

 

Utkání Rapidu Mezná 02 "B" v základní skupině "B" (4 celky):

Rapid "B" : Sukýni Měšice   1:1 (10:9, 8:10)

Rapid "B" : Přehořov   1:1 (10:7, 5:10)

Rapid "B" : Rapid Černovice   0:2 (8:10, 2:10)

 

Semifinále:

Rapid Mezná 02 "A" : Sukýni Měšice   2:0 (10:9, 10:8)

Myslkovice : Rapid Černovice   0:2 (5:10, 7:10)

O 7.místo

Rapid Mezná 02 "B" : Brusírna Tábor   2:1 (6:10, 10:8, 10:6)

0 5.místo

Přehořov : Sport Dírná   2:1 (10:8, 7:10, 10:7)

O 3.místo

Sukýni Měšice : Myslkovice   2:1 (10:8, 7:10, 10:9)

Finále:

Rapid Mezná 02 "A" : Rapid Černovice   0:2 (8:10, 7:10)

 

Tabulka turnaje Veteran Cup Mezná 2013:

1.  Rapid Černovice

2.  Rapid Mezná 02 "A"   (Svobodný, Horňáček, Pexa)

3.  Sukýni Měšice

4.  Myslkovice

5.  Přehořov

6.  Sport Dírná

7.  Rapid Mezná 02 "B"   (Bělohlav, Samec, Kolář)

8.  Brusírna Tábor

9.  Švepeš team Myslkovice

  • Fotografie z turnajů Brusírna Cup a Veteran Cup ve fotogalerii...

 

 

 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ

Červenec 2013, turnaj trojic, Mezná

Domácí putovní pohár se na rok stěhuje znovu do Tábora...

Dvanáctý ročník mezenského starostovského turnaje se zpočátku nezdál být tak silně obsazen, jako v předešlých ročnících - sjely se pouze tři celky, které v minulosti putovní pohár alespoň jedenkrát potěžkaly. Opak byl ale pravdou, postupem času se rozhodně bylo na co dívat.

Domácí Rapid turnaj tradičně obsadil dvěma elitními celky a jedním rezervním, s mladíkem Kolářem na síti. B tým Rapidu byl tentokrát kompletní, áčko si při neúčasti L.Švarce půjčilo Víťu Horňáčka z C týmu.

Přáli jsme si, aby naše dva elitní celky postoupily do semifinále - to se podařilo. Ovšem přáli jsme si také, aby se naši reprezentanti v semifinále nestřetli ve vzájemném utkání - k tomu bohužel došlo. "A" tým nakonec naše zkušené béčko přetlačil 2:0 na sety, postoupil do finále a čekal na soupeře, na jednoho z dvojice Myslkovice-MEKEBEK. Celek MEKEBEKu v sobotu drtil vše, co mu přišlo do cesty - postoupil do finále a Myslkovice poslal do boje o 3.místo.

Souboj Myslkovice : Rapid Mezná 02 B, to byla velmi prestižní záležitost, taková laskomina na závěr turnaje. Naši spřádali plány, jak Pivoňkovce udolat. Chtěli soupeři vrátit nedávnou porážku z Tučapské ligy a spravit si chuť po prohraném semifinále. Myslkovičtí ale utkání zvládli lépe, zvítězili poměrem setů 2:0 a řekli si o 3.příčku v turnaji. Naši opravdu bojovali, nechali na hřišti všechny síly, což však, bohužel, tentokrát nestačilo. 4.místo, to bylo asi to nejhorší, co naši rezervu mohlo potkat. Všichni hráči byli velmi smutní...

Finálový duel Rapid Mezná 02 A : MEKEBEK, to bylo něco pro nohejbalové fajnšmekry. Na jedné straně stála naše reprezentace s výtečným Petrem Švarcem v útoku, precizním Jirkou Pergerem a bojovným Víťou Horňáčkem a na straně druhé hráči týmu MEKEBEK s vynikajícím Vořechovským na saku. Náš celek nakonec podlehl ve dvou setech, ale platí zde to stejné, co v případě Rapidu B - naše áčko předvedlo výkon, hodný trojnásobného vítěze turnaje. Naši makali na sto procent, několikrát si vysloužili potlesk četného publika, ale na výtečného soupeře to tentokrát bylo málo. Všichni tři opravdu zaslouží velikou pochvalu, opět je potřeba vypíchnout výkon a především obrovský výkonnostní skok Petra Švarce - byl vůdčí osobností týmu. MEKEBEK (L.Vořechovský, J.Petrů, J.Rončák) turnaj vyhrál zcela zaslouženě

Ještě věta o našem céčku. Mladý Radek Kolář celkem s přehledem unesl tíhu odpovědnosti a v útoku předvedl opravdu velmi slušný výkon. Céčko tentokrát nebylo kompletní, J.Koláře a R.Koláře v průběhu turnaje doplňovali střídavě hráči béčka O.Svobodný, Z.Pexa a J.Rataj. V utkání o 7.místo v turnaji naši podlehli týmu Jardy Švepeše z Myslkovic.

Starostovskému turnaji v sobotu přihlíželo četné publikum. Pořadatelům opět přálo počasí a to k celkové pohodové atmosféře velmi přispělo.

O 7. místo:     Švepeš team Myslkovice : Rapid Mezná 02 C   2:0

O 5. místo:     Brusírna Tábor : Truc team Praha   2:1

1. semifinále:    Rapid Mezná 02 A : Rapid Mezná 02 B   2:0

2. semifinále:     Myslkovice : MEKEBEK   0:2

O 3. místo:    Rapid Mezná 02 B : Myslkovice   0:2

Finále:    Rapid Mezná 02 A : MEKEBEK   0:2

 

Tabulka turnaje O pohár starosty Mezné 2013:

1.  MEKEBEK Tábor

2.   Rapid Mezná 02 A     (Švarc, Perger, Horňáček)

3.   Myslkovice

4.   Rapid Mezná 02 B     (Svobodný, Rataj, Pexa)

5.   Brusírna Tábor

6.   Truc team Praha

7.   Švepeš team Myslkovice

8.   Rapid Mezná 02 C     (Kolář, Horňáček, Pexa)

9.   Hasiči Přehořov

  • Fotografie z turnaje O pohár starosty Mezné ve FOTOGALERII...

 

 

 

ČERNOVICE CUP

Srpen 2013, turnaj dvojic, Černovice

Naši druzí v extra konkurenci!

Průběh turnaje, kterého se náš celek zúčastnil poprvé v historii, zhodnotil jeden z našich reprezentantů Olda Svobodný. Pozornému čtenáři samozřejmě neunikne jeho pověstná vrozená skromnost. My, co Oldu známe, však víme, že tak jednoduché to zase nebylo:

"Ten náš "obrovský" úspěch bych nepřeceňoval. Turnaj začal po 9. hodině a dostavily se jen 3 dvojice z oblastního přeboru PE-TA-J (Pelhřimov-Tábor-Jindřichův Hradec): Rynárec, Pacov, domácí Černovice "A" s bombarďáky Uhlířem a Plíhalem a naše maličkost - Rapid 02. Po vylosování jsme nastoupili k prvnímu utkání proti celku Pacova a po vyrovnaných dvou setech zvítězili 2:0. Domácí v dalším zápase převálcovali Rynárec a po menším odpočinku nastoupili proti nám. Projevila se větší sehranost a výsledek 2:0 pro domácí byl spravedlivý. Rynárec podlehl 2:0 Pacovu. I další utkání s Rynárcem jsme zvládli a po výhře 2:0 jsme obsadili 2. místo. Utkání Pacova s domácími nohejbalisty bylo pouhou formalitou, o čemž svědčí výsledek 0:2. Po vzájemné dohodě se pro velké vedro jen dohrály zápasy první s druhým a třetí se čtvrtým. Nejdříve nastoupili hráči Pacova a Rynárce - po vyrovnané hře zvítězil Pacov 2:1 a obsadil 3.příčku. Ve finále jsme se utkali s domácími borci a statečně vzdorovali.V prvním setu jsme vedli již 7:3, nakonec ale těsně podlehli. I druhý set byl velmi vyrovnaný, výhra domácích 2:0 byla ale zasloužená.

Velký dík patří Frantovi Uhlířovi za pozvání a pořadatelství. Prostředí i občerstvení bylo na vysoké úrovni."

Oldřich Svobodný a Jan Kolář, srpen 2013.

 

Tabulka turnaje Černovice Cup 2013:

1.   Rapid Černovice "A"

2.   Rapid Mezná 02 "B"   (Oldřich Svobodný - Jiří Rataj)

3.   Pacov

4.   Rynárec

 

 

 

DÍRNÁ CUP

Srpen 2013, turnaj trojic, Dírná

Neobhájili jsme, Tučapy ve finále o chlup lepší

Obhajovat loňské vítězství odcestovala do Dírné trojice Rapidu 02 Svobodný-Pexa-Kolář. Tamní tradiční pouťový turnaj opět uspořádal místní nohejbalový nadšenec Vlasta Hanzlík.

Naši nezačali zle - postupně udolali celky Severní Morava, Arnošt team, Sport Dírná "A" a remizovali s SK Tučapy a Tragédy Dírná. Rezultoval z toho samozřejmě postup ze skupiny a semifinálové utkání s celkem Arnošt team Dírná. Naši zápas s přehledem zvládli a postoupili do finále.

Duel Mezná : Tučapy sliboval dobrý nohejbal a dramatické zápletky. Ty opravdu přišly, bohužel však na účet našich reprezentantů. V úvodním setu náš celek vedl již 4:1, závěr však nezvládl a prohrál. Druhý set naši zahájili ještě lépe - vedení 5:0 ale opět neudrželi a v dramatické koncovce opět podlehli. Druhý set těžce nezvládl Kolář, což nakonec rozhodlo. A samozřejmě výtečný výkon Lhotky a spol - klukům z Tučap finále skvěle sedlo, to je potřeba uznat.

Nejlepším hráčem turnaje pořadatelé vyhlásili našeho Oldu Svobodného, cenu pro nejstaršího hráče turnaje převzal Jarda Kubart (Sport Dírná "A").

 

Utkání Rapidu 02 - základní skupina:

Rapid 02 : Severní Morava   2:0

Rapid 02 : Arnošt team   2:0

Rapid 02 : Sport Dírná "A"   2:0

Rapid 02 : SK Tučapy   1:1

Rapid 02 : Tragédi Dírná   1:1

 

Utkání Rapidu 02 - semifinále:

Rapid Mezná 02 : Arnošt team   2:0

 

Utkání Rapidu 02 - finále:

Rapid Mezná 02 : SK Tučapy   0:2

 

Tabulka turnaje Dírná Cup 2013:

1.   SK Tučapy

2.   Rapid Mezná 02 "mix"    (Svobodný - Pexa - Kolář)

3.   Tragédi Dírná

4.   Arnošt team

5.   Sport Dírná "A"

6.   Severní Morava

  • Nejlepší hráč turnaje:  Oldřich Svobodný (Rapid Mezná 02)
  • Nejstarší hráč turnaje:  Jaroslav Kubart (Sport Dírná "A")

 

 

 

RYBOVKA CUP

Září 2013, turnaj trojic, Rybova Lhota

Mix Rapidu 02 v Rybovce těsně pod stupni vítězů

Do Rybovy Lhoty, na turnaj trojic, zavítali naši nohejbalisté úplně poprvé. Reprezentace našich barev se ujala trojice Zdeněk Pexa - Víťa Horňáček - Katka Cvrčková, tedy mix béčka a céčka. Osm celků bylo nalosováno do dvou skupin, nejlepší čtyři si postupně zahrály semifinále, poražení semifinalisté si to poté rozdali o 3.místo a nejlepší dvojice se utkala ve finále.

Náš celek vyrukoval s Pexou na saku, ve skupině B uhrál 5 bodů a celkem s přehledem postoupil do semifinále. Tam však vítěznou sérii naší trojice zastavil tým Ústrašic a poslal naše hráče do utkání o 3. místo. Ani ve druhém zápase o medaile naši neuspěli - Granátům podlehli 0:2 a v turnaji obsadili 4. místo. Vítězství nakonec vybojovali hráči Ústrašic, když ve finále těsně zdolali Slaďoun team.

 

Utkání Rapidu 02 - základní skupina:

Rapid 02 : RH Roudná B   2:0

Rapid 02 : Granáti   1:1

Rapid 02 : Rybova Lhota B   2:0

 

Utkání Rapidu 02 - semifinále:

Rapid 02 : Ústrašice   0:2

 

Utkání Rapidu 02 - o 3. místo:

Rapid 02 : Granáti   0:2

 

 Tabulka turnaje Rybovka Cup 2013:

1.  Ústrašice

2.  Slaďoun team

3.  Granáti

4.  Rapid Mezná 02 "mix"    (Pexa - Horňáček - Cvrčková)

5.  Rybova Lhota A

6.  Rybova Lhota B

7.  RH Roudná B

8.  RH Roudná A

 

 

 

NOHEC CUP PAD LIST HLAVATCE

Září 2013, turnaj dvojic, Hlavatce, 13. ročník

Svobodný s Pexou potřetí obhájili a pohár už vracet nebudou !

Už to vypadalo, že v roce 2013 zůstane u jediného turnajového vítězství (Brusírna Cup v dubnu - Svobodný, Rataj, Pexa). Jenže jsme zapomněli na to, že dvojice Rapidu 02 "B" Olda Svobodný - Zdeněk Pexa je mašina na vítězství a že náročný hlavatecký Nohec Cup Pad List v posledních dvou letech 2x vyhrála. A naši chtěli víc - vyhrát potřetí a donutit pořadatele, aby pro 14. ročník turnaje (2014) zakoupili zbrusu nový pohár.

Že to nebude jednoduché, se ukázalo hned v prvním utkání proti ambicióznímu celku NK Zhoř. Naše dvojice zhořským mladíkům podlehla 1:2 a do turnaje vstoupila nejhorším možným způsobem. Naši poté udělali něco, co se nakonec ukázalo být velmi důležitým a rozhodujícím pro další průběh turnaje - zavřeli se do Svobodného vozu a v klidu rozebrali chyby, kterých se v utkání dopustili. Tedy v klidu...celý vůz byl hermeticky uzavřen,  takže vlastně nevíme co se přesně v autě dělo. Dle postřehů očitých svědků to na klidný rozhovor zdaleka nevypadalo... Že to ale byla terapie účinná, ukázaly další zápasy. Naše dvojice zbývajících sedm soupeřů přejela poměrem 2:0 (!) a potřetí v řadě místní velmi dobře obsazený turnaj vyhrála! A nejkvalitnější utkání našeho celku? Jednoznačně duel proti silné domácí dvojici Hájek - Novák, vynikající úroveň mělo i utkání Rapid 02 : Bechyně.

Náš nohejbal tedy na sklonku sezony zaznamenal druhé turnajové vítězství, vyšperkované navíc cenou pro nejlepšího hráče turnaje - zcela poprávu ji od pořadatelů obdržel náš Olda Svobodný. Ovšem pozor, skvělým výkonem v sobotu šokoval Pexa - hodně dlouho jsme Zdeňka neviděli takhle hrát, byl výtečný. Naši prostě v Hlavatcích hráli jako tým, byli kompaktní a skvěle se doplňovali.

Ohlasy po turnaji:

Zdeněk Pexa: "Po prvním utkání proti Zhoři by se v nás krve nedořezal, v tom autě po zápase to byl mazec. Podrobnosti si s Oldou samozřejmě necháme pro sebe. Podstatné je, že se to otočilo. Hrálo se nám oběma super."

Olda Svobodný:  "Takhle se Zdeňkem hrajeme léta. Jsme sehraní, oba víme co ten druhý udělá, jak se v té které situaci zachová. Musím přiznat, že za Meznou hrajeme strašně rádi, přestup z TS Soběslav byl patrně náš poslední v kariéře. Myslím si však, že stále žijeme z náročných tréninků našeho předešlého soběslavského chlebodárce, jehož ústřední postavou byl náš kamarád Petr Bělohlav - všechna ta léta jsme hráli pro něho, pro jeho nohejbalové nadšení a jeho lásku ke sportu vůbec. Jsme rádi, že jsme s Petrem opět v jednom klubu, v jednom kolektivu."

 

Utkání Rapidu 02 "B":

Rapid 02 "B" : NK Zhoř  "A"   1:2

Rapid 02 "B" : Humpolec   2:0

Rapid 02 "B" : Páni míče Bechyně   2:0

Rapid 02 "B" : Bechyně   2:0

Rapid 02 "B" : NK Zhoř "B"   2:0

Rapid 02 "B" : Neporazitelní   2:0

Rapid 02 "B" : Nohlas Hlavatce   2:0

Rapid 02 "B" : AC Tragédie Hlavatce   2:0

 

Tabulka turnaje NOHEC CUP PAD LIST HLAVATCE:

1.  Rapid Mezná 02 "B"     (Svobodný - Pexa)

2.  Nohlas Hlavatce

3.  NK Zhoř "A"

4.  Bechyně

5.  Humpolec

6.  Páni míče Bechyně

7.  AC Tragédie

8.  NK Zhoř "B"

9.  Neporazitelní

 

  • Nejlepší hráč turnaje:  Oldřich Svobodný (Rapid Mezná 02).
  • Fotografie z turnaje v sekci FOTO Velká galerie (rubriky "Zábava" a "Nohejbalové turnaje venku 2013".

 

 

 

MEKEBEK CUP

Listopad 2013, turnaj trojic, Tábor

Béčko znovu zabralo - druhý flek v top konkurenci !

Otřepané a stále se opakující polemiky Oldy Svobodného a Zdeňka Pexy na téma "Jsme staří, už nám to tolik nejde..." opět roztrhala na kusy právě trojice našeho úspěšného béčka. Z turnaje trojic v Táboře, který uspořádali nohejbalisti místního Mekebeku (vítěz turnaje O pohár starosty Mezné 2013), totiž trojice Svobodný-Rataj-Pexa přivezla druhé místo, což je vzhledem ke konkurenci, jaká se v hale táborského gymplu sešla, výsledek z říše snů. Celky, které zde hrály, jsou pravidelnými účastníky turnajů na táborské Plovárně - kvalitu místních klání v minulosti několikrát okusili také reprezentanti našeho áčka.

Výsledky Rapidu 02 "B" v základní skupině "A", to rozhodně nebylo nic světoborného. Nejprve prohra s Dražicemi (5:10, 9:10), poté dvě remizy s táborským celkem HATUMOA (10:6, 9:10) a Měšicemi (7:10, 10:8). Je ale potřeba říct, že v základních skupinách se nehrálo o postup, nýbrž o nasazení do vyřazovacích bojů.

Forma našeho celku však gradovala právě ve vyřazovacích bojích. Ve čtvrtfinále naši hoši zastavili rozjetou Planou nad Lužnicí, vítěze základní skupiny "B" (bilance Plané: 3-0-0), což byl šok pro všechny účastníky turnaje. Tohle opravdu čekal málokdo. Konečná to pro naše borce ale ještě nebyla - v boji o finále naši hoši pokračovali v top výkonu z předešlého utkání a porazili další silný tým - Měšice! Závěrečný duel proti celku MEKEBEKu Tábor už naše rezerva nezvládla podle představ, byť v závěru úvodního setu vedla o dva body.

Finálová účast v tak těžké konkurenci našemu nohejbalu opět zajistila respekt soupeřů a především naznačila, že naše úvahy o založení oficiálního sportovního klubu jsou opodstatněné. A že pokud tyto úvahy v lednu 2014 přetavíme ve skutečnost, bude to krok správným směrem.

Jirko, Zdeňku, Oldo - podali jste super výkon a zasloužíte velkou pochvalu. Děkujeme za příkladnou reprezentaci.

 

Čtvrtfinále:  Rapid 02 : Planá 2:1, Hatumoa : Lužnice 0:2, Dražice : Mekebek 1:2, Měšice : Plovárna 2:1

Semifinále:  Rapid 02 : Měšice 2:1, Mekebek : Lužnice 2:1

O 3. místo:  Lužnice : Měšice 2:1

Finále:  Mekebek : Rapid 02 2:0

 

Tabulka turnaje MEKEBEK CUP:

1.      MEKEBEK Tábor

2:      Rapid Mezná 02     (Svobodný - Rataj - Pexa)

3.      Lužnice Tábor

4.      Měšice

5.      Plovárna Tábor

6.      Dražice

7.-8.  HATUMOA Tábor

7.-8.  Planá nad Lužnicí

 

 

Stránku zpracoval: Jan Kolář, kronikář obce a SK, 2013.

Stránka aktualizována: prosinec 2013.

Menu

V PRODEJI NOVÁ KNIHA

O HISTORII MEZNÉ

 Mezná v zrcadle času 1362-2022

Kde ji koupit:

knihkupectví Kanzelsberger Soběslav a Infocentrum Soběslav. 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2021

 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2022