Drobečková navigace

VÍTÁME VÁS > KRONIKA 2013 > Florbal, fotbal 5+1

FLORBAL, FOTBAL 5+1

2013

 

FLORBAL CUP MEZNÁ - 2. ročník

Červenec 2013, florbal, Mezná

Na druhý ročník domácího florbalového turnaje dorazily čtyři celky - obhájce loňského prvenství FBK Mrnín (kluci z Milevska), AMK Sedlečko, Arakain Choustník a Florbal team Mezná. Role rozhodčího se ujal Lukáš Heger z Hradce Králové.

Systém turnaje byl jednoduchý - čtyři celky si zahrály každý s každým, následovala dvě semifinále (1-4 a 2-3), souboj o 3.místo a finále. V základní skupině a poté i ve finálových bojích se hrálo 2 x 10 minut bez přerušení.

Zápasům v základní skupině kraloval celek Choustníku, který postupně zdolal Sedlečko 17:4, Meznou 11:10 a v boji o vítězství ve skupině i loňské vítěze turnaje z Milevska 4:3. Náš celek podlehl ve všech třech zápasech, nejblíže ke kýženým bodům měli naši hoši v utkání proti Choustníku (10:11).

V semifinálových bojích si to rozdali favoriti proti papírově slabším celkům. Nejprve Mrníci z Milevska deklasovali oslabený celek Sedlečka 13:0, v druhém semifinále poté dostali řádnou nakládačku i naši borci - Choustníku podlehli 2:13.

Boj o třetí flek v turnaji obstarali tedy poražené celky Sedlečka a Mezné. Naši nechtěli skončit poslední, to bylo cítit od úvodního hvizdu sudího Hegera. Vydolovali podlední zbytky sil a Sedlečko porazili 6:2. Je potřeba ale uznat, že celek Sedlečka od počátku turnaje táhl jeho nejlepší hráč Rosťa Štefan, který však v zápase o 3.místo již nanašel sílu z zvrat. Celek Sedlečka navíc turnaj odehrál se čtyřmi hráči, což se samozřejmě muselo projevit. Naopak - nejlepšími hráči našeho celku byli jednoznasčně Jarda Diviš a brankář Lukáš Nejedlý.

Finále nabídlo asi nejlepší podívanou. Střetl se nejlepší tým základní skupiny Arakain Choustník a vítěz loňského ročníku FBK Mrnín-Milevsko. Zápas měl tempo, byl vyrovnaný do poslední minuty. Obhájci loňského vítězství nakonec zdolali tým Choustníku 5:3 a postarali se tak o to, že mezernský Florbal Cup dosud nezná jiného vítěze, než FBK Mrnín-Milevsko.

 

Tabulka turnaje Florbal Cup Mezná 2013:

1.   FBK Mrnín - Milevsko

2.   Arakain Choustník

3.   Florbal team Mezná     (L. Nejedlý - R. Kolář, J. Dvořák, J. Diviš, Kl. Oubramová, M. Smitka.

4.   AMK Sedlečko     (Vl. Petržílka - R. Štefan, D. Štefan, J. Petržílka)

 

Florbal team Mezná

Arakain Choustník   AMK Sedlečko   FBK Mrnín-Milevsko

 

 

 

SVATOANENSKÝ FOTBALOVÝ TURNAJ

Červenec 2013, fotbal 5+1, Přehořov, 10.ročník

Tradiční fotbalový turnaj v Přehořově jsme v jeho desetileté historii obsadili již popáté. Ze čtyř předešlých účastí se našemu celku jen jednou podařilo otevřít bránu semifinále (2007 – 2. místo). Tušili jsme, že letos můžeme mít po letech ambice nejvyšší, sestava našich nohejbalových specialistů byla totiž prošpikována hráči s úspěšnou fotbalovou minulostí, Jirka Perger a Milan Löffler (posila z táborského Meteoru) jsou dokonce současnými aktivními fotbalisty.

Přehořovský svatoannenský turnaj tradičně zahájil jeho zakladatel a letitý pořadatel Michal Paleček. Osm celků bylo rozděleno do dvou skupin, nejlepší dva přímo postupovaly do semifinále. Hrálo se na hřišti menších rozměrů 2 x 10 minut, počet hráčů na hrací ploše byl 1+5. Všechna utkání řídil oficiální rozhodčí OFS Pavel Fiala.

 

Rapid Mezná 02 : Košice   3:1 (1:0)

Základní sestava našeho celku byla předem daná. Proti favoritovi skupiny s řadou aktivních fotbalistů v sestavě naši nastoupili v nejsilnějším možném složení - s Faltusem v brance, Žákovským a Löfflerem na krajích obrany, Svobodným ve středu pole a Pergerem a Horňáčkem na křídlech. Na lavici náhradníků navíc neseděl jen tak leckdo – na šanci čekali technik P.Švarc a bojovník Chvojka, připraveni byli také Pexa, R.Kolář a J.Kolář.

Po úvodním tříminutovém oťukávání se náš celek začínal stále více prosazovat po stranách, cítit byl především aktivní a důrazný Perger a lehkonohý Löffler. V 5.minutě založil nenápadnou akci Žákovský, Löffler ideálně našel střídajícího Chvojku a vedli jsme 1:0. To byl důležitý moment, ještě více jsme zklidnili hru a skóre do přestávky s přehledem udrželi. Jedinou šanci soupeře zmařil v 9.minutě pozorný Faltus – dalekonosnou ránu košického beka vyškrábl konečky prstů na roh.

Po přestávce náš celek pokračoval v precizní obranné hře, Košice se zmohli jen na pár střel z uctivé vzdálenosti. Taktovku Rapidu nepouštěl z ruky Svobodný, který naše forvardy zásoboval extra přihrávkami a společně se Žákovským a Löfflerem držel košické útočníky na uzdě. Ve 13.miutě se po kolmici Svobodného prohnal obranou Košic dravec Löffler a nekompromisně zvýšil na 2:0. To nebylo z naší strany vše – tři minuty před závěrečným hvizdem sudího Fialy zvládli učebnicovou situaci dva na jednoho naši forvardi Horňáček s Pergerem a bylo po zápase - 3:0. Košičtí v závěru snížili na 1:3, ale pokažené čisté konto mohlo mrzet snad jen Faltuse v brance. Naši borci zvládli úvodní utkání turnaje na výbornou, navíc proti největšímu favoritovi skupiny „B“.

Branky našeho celku:  5. Chvojka, 13. Löffler, 17. Perger

Rozhodčí:  Fiala

Diváků:  28

Sestava: 

Faltus – Löffler (Pexa), Žákovský (J.Kolář) – Svobodný (Chvojka) – Horňáček (P.Švarc), Perger (R.Kolář).

 

 

Přehořov „B“ : Rapid Mezná 02   0:2 (0:2)

Pokud jsme chtěli pomýšlet na semifinále, bylo potřeba porazit domácí rezervu a nenechávat tak situaci otevřenou do posledního utkání základní skupiny proti celku Chlebova. Šest bodů totiž s největší pravděpodobností zaručovalo postup do finálových bojů.

Opět se vydařil vstup do utkání. Po čtyřech minutách hry sice Faltus řešil nepřehlednou situaci v naší obraně, když ránu domácího Lapšanského tak tak vytlačil na roh, v 6.minutě však přišla naše radost: do vápna se natlačil Löffler, předložil Horňáčkovi a ten přesnou střelou k tyči přinesl klid na naše kopačky – 0:1. V 7.minutě Horňáček uspěchal koncovku po učebnicové akci Svobodného se Žákovským, minutu před přestávkou si však náš expres zchladil žáhu po akci Pergera – druhou brankou během tří minut prakticky rozhodl zápas a konečně tak protrhl střeleckou smůlu z úvodu turnaje – 0:2!

Vedení 2:0, to bylo přesně to, co jsme potřebovali. Po přestávce náš celek nastoupil opět v nejsilnějším složení, zakrátko se však ukázali i hráči z lavičky. Ve 13.minutě vymyslel akci Löffler, Švarc s R.Kolářem situaci perfektně přečetli a domácí gólman Kopecký byl během pár vteřin nucen řešit situaci dva na jednoho – Švarcova přihrávka měla oči, to ano, mladý Kolář ale v koncovce selhal. To byla šance jako hrom, trestuhodně zahozená. Přehlídka útočných kousků P.Švarce pokračovala i v dalších fázích hry – v 16.minutě se doslova zavěsil do vzduchu, střela hlavou těsně minula levý roh Kopeckého branky! Minutu nato se ukázal další střídající hráč Pexa, když společně se Žákovským upletli parádní kudrlinky ve středu pole a vyslali do šance důrazného Pergera – vedle. Domácí rezervě v těchto fázích hry definitivně došel dech, naši byli rychlejší, důraznější, fotbalovější. V závěru zápasu naši hráči pálili jednu šanci za druhou – jako v 17.minutě Perger po rychlém průniku Žákovského. Chvílemi to vypadalo na hru pro diváky.

Branky našeho celku:  6. Horňáček, 9. Horňáček

Rozhodčí:  Fiala

Diváků:  35

Sestava: 

Faltus – Löffler (Pexa), Žákovský (J.Kolář) – Svobodný (Chvojka) – Horňáček (P.Švarc), Perger (R.Kolář).

 

 

Rapid Mezná 02 : Chlebov   0:2 (0:2)

Do posledního utkání základní skupiny "B" náš celek vstoupil s hlavou v oblacích, jistě pod dojmem úvodních dvou vydařených duelů. Absolutní nekoncentrovanost a bohorovnost naší obrany mohl již ve 2. minutě ztrestat jeden z útočníků Chlebova, Faltus ale dokázal, že i letos přijel dobře připraven - bombu z hranice vápna reflexivně vyrazil. Jeden by řekl - mohl by to být budíček, naši se vzpamatují, dají hře opět řád. Kdepak, dvě minuty nato naše obrana předvedla řetězec fatálních omylů a Faltus se nestačil divit - 0:1. Hosté si museli myslet, že jim náš tým chtěl úvodní branku darovat na zlatém podnose. V 6.minutě přišla další jobovka - mozek týmu Svobodný odkulhal z hrací plochy. Za pár okamžiků přišla další hrubka - střídající J.Kolář nepokryl střed pole, chlebovští projeli naší zdecimovanou obranou jako pověstný nůž máslem a bylo to 0:2! To bylo na pováženou, takovou situaci mohla vyřešit pouze rychlá branka...a ta nepřišla.

Ve druhé půli naši zkusili zabrat. Obraz hry se skutečně změnil, ale jak už to v podobných situacích bývá, do branky se ne a ne trefit. Minutu po přestávce vyrobil velký zmatek v soupeřově pokutovém území Švarc, jeho střela se však nevešla mezi tyče. O minutu později střílel opět Švarc, chlebovského gólmana museli pálit ruce snad ještě po závěrečném hvizdu sudího Fialy - zase nic. Petr Švarc chtěl vedení klubu zřejmě dokázat, že nepatří na lavičku, protože jeho festival útočných choutků neustával - ve 13.minutě propálil obranu Chlebova - zase to tam nespadlo. 15.minuta - faul na Horňáčka nepotrestal Pexa. V 18.minutě na přihrávku Žákovského nedosáhl Chvojka, o minutu později po úžasné přihrávce Horňáčka selhal Žákovský. Utkání uzavřela šance Löfflera, jehož střelu v poslední minutě kryl rozchytaný gólman Chlebova. Hvizd rozhodčího ukončil trápení Rapidu, bylo potřeba na tohle utkání rychle zapomenout a zkoncentrovat se na semifinále.

Rozhodší:  Fiala

Diváků:  30

Sestava:

Faltus - Löffler (Pexa), Žákovský (Chvojka) - Svobodný (J.Kolář) - Horňářček (R.Kolář), Perger (Švarc).

 

 

 Přehořov "A" : Chlebov   0:1 (0:1)

1. semifinále

Fotbalisté domácího áčka finále moc chtěli, dalo by se říct, že by si ho i zasloužili, vzhledem k výkonům, které předváděli v předešlých zápasech. Branka Chlebova z úvodu prvního poločasu však domácí borce odsoudila k boji o 3.místo.

Rozhodčí:  Fiala

Diváků:  33

 

 

Rapid Mezná 02 : Vlastiboř   3:2  (2:0)

2. semifinále

Nemít v sestavě Jirku Pergera, možná bychom se do finále v Přehořově nedostali. Náš forvard od úvodního utkání dokazoval, jak mu na úspěchu našich barev záleží - dřel, každý zápas odjezdil po zadku, pálil ze všech pozic, žádnému soupeři nedal ani metr hřiště zadarmo. Druhé semifinále bylo jeho velkým galapředstavením, za 13 minut dal tři branky a katapultoval náš tým do boje o zlato. Dalším veledůležitým momentem byl návrat zraněného středopolaře Oldy Svobodného.

V úvodní minutě druhého semifinálového utkání byla naše obrana myšlenkami možná ještě u stánku s klobásami. Jak jinak si vysvětlit, že Faltus musel znenadání čelit nepříjemné skákavé střele jednoho z útočníků soupeře. Poté, co náš gólman na adresu hráčů v poli procedil mezi zuby pár nebuplikovatelných výrazů, naši se vzchopili, přidali na důrazu a za pár minut jsme vedli 1:0. To Perger si vzal balon na vlastní polovině hřiště, přesprintoval obránce Vlastiboře a propálil gĺmana - 1:0! V 5. minutě vyslal Horňáčka do šance bojovník Svobodný (vedle), minutu nato našel střídající R. Kolář volného Pergera a vedli jsme 2:0! Lepší vstup do zápasu jsme si sotva mohli přát, zvlášť když minutu před "odchodem do kabin" soustředěný Faltus včasným vyběhnutím zmařil rodící se šanci soupeře.

Minutu po obrátce sice Vlastiboř snížila na 1:2, náš celek byl však dál aktivní a především produktivní v útoku. Ve 13. minutě se Horňáčkova bomba z hranice vápna ještě neujala, za tři munuty ale svítil na pomyslném ukazateli skore stav 3:1 - k odraženému balonu se dostal Perger a jeho pumelice přinesla opět trochu klidu do našich řad. Dvě minuty před závěrečným hvizdem stačil ještě soupeř snížit na 2:3, to bylo ale z jeho strany vše. Po šesti letech jsme v Přehořově postoupili do finále a znovu začali snít sen o vítězství v turnaji.

Branky našeho celku:   3. Perger,  6. Perger,  16. Perger

Rozhodčí:   Fiala

Diváků:   35

Sestava:

Faltus - Löffler (Pexa), Žákovský (Chvojka) - Svobodný - Horňáček (R.Kolář), Perger (P.Švarc).

 

 

Přehořov "A" : Vlastiboř   1:3  (0:1)

Utkání o 3.místo

Domácímu elitnímu týmu nebylo v sobotu souzeno ani třetí místo. Vlastiboř přehořovské áčko přestřílela 3:1 a odvezla si cenný bronz.

Rozhodčí:  Fiala

Diváků:  45

 

 

Rapid Mezná 02 : Chlebov   3:1  (1:0)

Finále

Velký svátek pro mezenský sport, to bylo finále proti celku Chlebova. Poslední finálovou účast (2007) z našeho celku pamatovali jen Petr Švarc, Honza Žákovský, Jakub Faltus a Jirka Perger. Tehdy jsme mužstvu Klenovic podlehli až na pokutové kopy. V hlavách hráčů tahle vzpomínka znovu ožila, bylo potřeba tehdejší smolnou porážku odčinit.

Jako první za to vzal již ve 2. minutě bombarďák Perger - 1:0! Dvě minuty nato se do balonu opřel Löffler - vedle. V 7. minutě náš tým podržel Faltus, když vyrazil tvrdou střelu jednoho z chlebovských beků a minutu před přestávkou zahrozil P. Švarc.

Ihned po rozehrání druhé půle jsme se nechali zaskočit a dovolili soupeři vyrovnat na 1:1. Náš tým tato situace ale na kolena nesrazila, hráči se semkli a pokračovali ve výkonu z úvodní půle. V 11. minutě napřáhl Perger - golman balon vyrazil pod nohy Löfflera, jeho střela ale bránu minula. Minutu nato utekl po křídle Perger, předložil křečemi zmítanému Horňáčkovi a opět jsme vedli - 2:1! O další minutu později vzali situaci do svých rukou střídající Chvojka s P. Švarcem - Petr Švarc svou první brankou v turnaji zvýšil na 3:1 a šance našeho týmu na vítězství vyletěly opět strmě vzhůru. Ve 14. minutě si ještě s bombou Löfflera poradil chebovský golman. Závěrečné minuty se vlekly tempem hlemýždím, netrpělivě jsme čekali na konec zápasu. Závěrečný hvizd sudího Pavla Fialy, to byla neskutečná úleva a obrovská radost. My, nohejbaloví specialisté, jsme dokázali vyhrát tradiční fotbalový turnaj v Přehořově - tohle se prostě nestává každý den.

Branky našeho celku:   2. Perger, 12. Horňáček, 13. P. Švarc

Rozhodčí:   Fiala

Diváků:   48

Sestava:

Faltus - Löffler (Pexa), Žákovský (Chvojka) - Svobodný - P.Švarc (Horňáček), Perger (R.Kolář).

 

SVATOANENSKÝ FOTBALOVÝ TURNAJ - PŘEHOŘOV 2013

Hodnocení - Výsledky - Tabulka

Po organizační stránce se turnaj vydařil na jedničku - jako vždy v minulosti. Sportovní stránku měl na povel tradičně Michal Paleček. Také občerstvení fungovalo báječně. Místní dobrovolní hasiči dokonce nelenili a pár metrů od hrací plochy nainstalovali káď s vodou. Celý turnaj skvěle odřídil rozhodčí Pavel Fiala, což turnaji dodalo na vážnosti.

Pořadatele zcela jistě zklamalo umístnění obou domácích týmů. Myslím, že tolik smutní být nemusí, pořadatelství takovéto akce je vždy náročné a někdy je to prostě na úkor vlastního sportovního výkonu. Místní hasiči a fotbalisti opět výrazně zpropagovali svou obec (resp.obce) a to je, myslím, to nejdůležitější. Ta třešnička na pouťovém dortu přijde jistě později, v dalších letech. Pokud nadšení vydrží, samozřejmě.

  • Nejlepší hráč turnaje - Miloš Vojta (Přehořov "A")
  • Nejlepší brankář turnaje - Jan Drtina (Chlebov)

1.místo - RAPID MEZNÁ 02

Na snímku zleva:  V. Horňáček, P. Chvojka, H. Kolář, J. Perger, J. Faltus, P. Švarc, M. Loffler, J. Žákovský, R. Kolář. Chybí: O. Svobodný, Z. Pexa. 

 

Tabulka Svatoanenského fotbalového turnaje - Přehořov 2013:

1.   Rapid Mezná 02

2.   Chlebov

3.   Vlastiboř

4.   Přehořov "A"

5.   Košice

6.   Klenovice

7.   Přehořov "B"

8.   Soběslav

 

Střelci branek - Rapid Mezná 02:

5 - Jiří Perger

3 - Vít Horňáček

1 - Milan Löffler

1 - Petr Chvojka

1 - Petr Švarc

  • Snímky ze Svatoanenského fotbalového turnaje v Přehořově jsou k dispozici v sekci Fotogalerie. Fotografie pořídila Ivana Pergerová, fotografka Rapidu Mezná 02.

 

 

 

FLORBAL CUP CHOUSTNÍK

Prosinec 2013, florbal, Choustník

Naši florbalisti se na sklonku roku zúčastnili tradičního turnaje v Choustníku. Náš celek v osvědčené sestavě Lukáš Nejedlý - Jan Dvořák - Radek Kolář - Jaroslav Diviš obsadil v konečném účtování 4.místo, když v duelu o bronz podledl "A" družstvu Choustníku 4:9. Nejlepším střelcem Florbal teamu se stal se sedmi brankami Radek Kolář, kapitán týmu. Trenérkou Florbal teamu Mezná byla Klára Oubramová.

Tabulka turnaje Florbal Cup Choustník:

1. FBK Srlín

2. Choustník B

3. Choustník A

4. Florbal team Mezná   (Nejedlý - Kolář - Dvořák - Diviš)

5. Soběslav team

 

Tabulka střelců Florbal teamu Mezná:

1. Radek Kolář     7 branek

2. Jan Dvořák     6 branek

3. Jaroslav Diviš     2 branky

 

 

Stránku zpracoval: Jan Kolář, kronikář obce a SK, 2013.

Stránka aktualizována: prosinec 2013.

Menu

V PRODEJI NOVÁ KNIHA

O HISTORII MEZNÉ

 Mezná v zrcadle času 1362-2022

Kde ji koupit:

knihkupectví Kanzelsberger Soběslav a Infocentrum Soběslav. 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2021

 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2022