Drobečková navigace

VÍTÁME VÁS > KRONIKA 2012 > Nohejbal - Tučapská liga

TUČAPSKÁ LIGA DRUŽSTEV 2012

NOHEJBAL, MUŽI

 

DALŠÍ SKVĚLÝ ÚSPĚCH MEZENSKÉHO NOHEJBALU:

3. MÍSTO V TUČAPSKÉ LIZE 2012 !


Tučapská liga 2012 zná své vítěze a poražené. Nás může těšit, že nově složený celek Rapidu 02 nezklamal a dosáhl na konečné 3. místo, což v konkurenci tak kvalitních týmů vůbec nebylo jednoduché.

O nesporný úspěch a zviditelnění jména naší malé obce se zasloužilo trio Oldřich Svobodný, Zdeněk Pexa, Jiří Rataj. Všem třem našim hráčům je potřeba poděkovat nejen za dosažení sportovního úspěchu, ale také za fair play vystupování a vzornou reprezentaci obce. Nutno dodat, že díl tohoto úspěchu náleží také Petru Bělohlavovi, sportovnímu řediteli TS Soběslav, který před letošní sezonou přepustil našemu nohejbalovému klubu tak skvělé hráče, jakými Svobodný a Pexa bezesporu jsou. "Petře, děkujem. Každý úspěch Rapidu Mezná 02 je samozřejmě také úspěchem TS Soběslav a úspěchem Tvým!"

Čtvrtý ročník ligy, kterou opět zorganizoval Milan Krampera, ten, který ji před čtyřmi lety přivedl na svět, vyhrál celek Dražic, když teprve v posledním čtvrtém kole předstihl nohejbalisty Myslkovic, dvojnásobné vítěze soutěže. Finiš vítězů byl drtivý, v závěrečném kole Dražice posbíraly třináct bodů ze čtrnácti možných! Myslkovičtí se tak po triumfech v letech 2010 a 2011 museli spokojit s druhou příčkou, což ovšem znamená, že se nadále řadí mezi nejúspěšnější mužstva dosavadních ročníků ligy.

Čtvrtou příčku vybojovala reprezentace Krtova, v jejímž dresu až do svého zranění nastupoval také pořadatel Milan Krampera. Celky na 5.-8. příčce se seřadily takto: Sukýni Tábor, Brusírna Tábor, Čajovna Hlavatce, Sport Dírná. Poslední, devátá, skončila trojice Měšic, která však v půběhu soutěže odstoupila a její výsledky byly zkontumovány.

Ještě něco. Nejlepším hráčem závěrečného čtvrtého kola byl vyhlášen zadák vítězného týmu Dražic Jan Veselý. Zcela poprávu, i když adeptů na toto ocenění by se jistě našlo více.

       

       

     

     

Zleva dole:  Dražice, Myslkovice, Rapid Mezná 02

 

 

TUČAPSKÁ LIGA 2012 - 4. ročník

1.   Dražice 44
2.   Myslkovice 41
3.   Rapid Mezná 02    (Oldřich Svobodný - Zdeněk Pexa - Jiří Rataj)
35
4.   Krtov 29
5.   Sukýni Tábor 24
6.   Brusírna Tábor 17
7.   Čajovna Hlavatce 16
8.   Sport Dírná 15
9.   Měšice         (celek Měšic v průběhu ligy odstoupil - kontumace) 0

 

 

Dosavadní vítězové Tučapské ligy :


2009 - TS Soběslav B

2010 - Myslkovice

2011 - Myslkovice

2012 - Dražice

 

 


Stránku zpracoval: Jan Kolář, kronikář obce a SK, 2012.

Stránka aktualizována: prosinec 2012.

Menu

V PRODEJI NOVÁ KNIHA

O HISTORII MEZNÉ

 Mezná v zrcadle času 1362-2022

Kde ji koupit:

knihkupectví Kanzelsberger Soběslav a Infocentrum Soběslav. 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2021

 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2022