Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Události v mezenském sportu

Události v mezenském sportu



Datum konání:
16.4.2014

Vážení spoluobčané,

v roce 2014 dojde v  naší obci na poli sportu ke dvěma zásadním událostem. Tímto bychom o nich rádi oficiálně informovali.

První důležitou událostí je fakt, že mezenský nohejbal po dvanáctiletém velmi úspěšném účinkování na turnajích okresní i krajské úrovně premiérově vstupuje do OKRESNÍHO PŘEBORU DRUŽSTEV – skupina Jindřichohradecko, muži (začátek 3.5.2014). Rozhodli jsme se poměřit síly s nohejbalisty sousedního okresu a to v oficiální soutěži Českého nohejbalového svazu, což je z hlediska historie sportu v naší obci jistě velký mezník. Jednou z věcí, která nás k tomuto kroku vedla, bylo přivést do naší obce kvalitní sport. Sport ryze český – nohejbal. Také proto bychom vás chtěli požádat o podporu v sobotních domácích soutěžních utkáních. Vaši podporu budeme moc potřebovat, rádi bychom se na domácím hřišti cítili opravdu jako doma.

Druhou, patrně ještě zásadnější událostí, je připravovaný vznik oficiálního sportovního klubu v Mezné. Jako sportovci zde v novodobé historii neorganizovaně fungujeme od roku 2002. Na sklonku roku 2013 jsme se společně shodli na tom, že od letošního roku budeme řádným organizovaným spolkem. V současné době podnikáme kroky, vedoucí k založení spolku, ve spolupráci s Českou unií sportu Tábor (bývalý ČSTV).

K naší činnosti budeme samozřejmě potřebovat nejen podporu morální, ale také finanční  a materiální. V této souvislosti bychom chtěli poděkovat Obci Mezná, která podporu našemu společnému snažení přislíbila. Po prostředcích na činnost se samozřejmě budeme poohlížet i u dalších subjektů. My se na oplátku dlouhodobě snažíme udržovat a zvelebovat náš sportovní stánek.

Za sportovce Rapidu Mezná 02  Jan Kolář.