Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Rapid 02 : Cep B 5:1, Rapid 02 : Třeboň 2:4

Rapid 02 : Cep B 5:1, Rapid 02 : Třeboň 2:4



Datum konání:
3.5.2014

Dobrý den,

v sobotu 3.5. 2014 vstoupil mezenský nohejbal do další etapy. Poprvé v historii se do naší malé obce podařilo dostat oficiální nohejbalovou soutěž - okresní přebor mužů Jindřichohradecka. Je to výsledek mnohaletého snažení (počátek nohejbalu v Mezné 2002, pozn. autora) několika lidí, zapálených pro tento sport. Sport ryze český, jehož příběh začali psát již v roce 1922 dorostenci Slávie v Praze na Letné, sport, který se z tehdejšího Československa postupně dostal do celého světa.

Tým mužů Rapidu Mezná 02 tedy sehrál úvodní dvě utkání okresního přeboru. Premiéru jsme zvládli na výbornou, v úvodním utkání jsme přehráli celek SK Cep "B" 5:1. Také ve druhém utkání jsme do posledního míče bojovali o dobrý výsledek, o cennou remizu s výborným týmem Třeboně jsme přišli až v posledním, šestém zápase (2:4). Bohužel, obě utkání jsme pro nepřízeň počasí nemohli odehrát před vlastními fanoušky (hrálo se v hale ZŠ Choustník), což nás všechny velmi mrzelo - podpora domácího publika nám pochopitelně chyběla.

Budeme doufat, že další domácí utkání proti celku SK Rapid Černovice (17.5. 2014 od 9.00), sehrajeme na vlastním hřišti. Fanoušci se mohou těšit na skvělý nohejbal - SK Rapid Černovice je několikanásobným vítězem okresního přeboru, v jehož dresu nastupuje Miroslav Plíhal, několikanásobný nejlepší nohejbalista Jindřichohradecka.

Podrobnosti z obou utkání našeho celku, další výsledky OP a průběžnou tabulku po 1.kole najdete na sportovních stránkách www.obecmezna.cz/sport , sekce "SEZONA 2014 - VÝSLEDKY".

Hezký den přeje J.Kolář.