Drobečková navigace

VÍTÁME VÁS > KRONIKA 2014 > Fotbal 5+1, florbal

FOTBAL 5+1, FLORBAL

2014

 

SVATOANENSKÝ FOTBALOVÝ TURNAJ

Červenec 2014, fotbal 5+1, Přehořov, 11.ročník

Již potřetí během posledních sedmi let přivezli naši reprezentanti některou z trofejí pro nejlepší celky fotbalového turnaje o Svatoanenský pohár obce Přehořov. V roce 2007 se naši borci probojovali do finále, když po výsledku 2:2 v základní hrací době a nepodařené penaltové tečce skončili druzí. Rok 2013 byl ještě úspěšnější - náš celek přivezl putovní pohár za vítězství v turnaji (!) - a nyní, opět po vynikajícím výkonu celého týmu, jsme se radovali z parádního druhého místa. Zanechali jsme tentokrát v Přehořově velmi dobrý dojem a to především díky předvedené hře a některým skvělým výsledkům. Posuďte sami...

 

RAPID MEZNÁ 02 : PŘEHOŘOV "B"    2:1 (1:1)

1. utkání základní skupiny "A"

Do úvodního duelu základní skupiny "A" vlétli naši hráči jako uragán - ve 2.minutě potáhl akci po levé straně Loffler a mombou k tyči otevřel skore - 1:0! Ve 4.minutě se v šanci ocitl agilní Perger - vedle. Uběhla půlminutka a Švarc nestihl doklepnout odražený balon, když v rozhodující chvíli uklouzl. V 6.minutě přišla sprcha - první souvislou akci soupeře zakončil jeden z domácích útočníků a bylo to 1:1. Naši reprezentanti nechtěli jít do kabin za nerozhodného stavu, dál pokračovali v tlaku a snažili se strhnout vedení na svou stranu. V 8.minutě Loffler trefil tyč, minutu nato minul Žákovský.

Vstup do druhé půle se více vydařil našemu celku. Ve 12.minutě vymyslel akci Perger a Loffler další excelentní střelou strhl vedení na naši stranu - 2:1. Další branka již nepadla, i když příležitostí jsme měli dost: 16.minuta - Lukáš Beran rozezvonil tyč, minutu nato pálil Perger - golman domácího celku vytáhl fantastický zákrok. Měli jsme převahu, šance, v držení míče jsme jasně dominovali. Co by to vše ale bylo platné, kdyby dvě minuty před koncem lépe mířil domácí veterán Lapšanský a trefil místo tyče (!) poloodkrytou bránu folmana Faltuse..! Těsnou výhru jsme nakonec ubránili a udělali tím první krok k vysněnému postupu do semifinále.

Branky Rapidu 02:  Loffler 2

Rozhodčí:  Vejvar

 

 

RAPID MEZNÁ 02 : SOBĚSLAV    8:0 (6:0)

2. utkání základní skupiny "A"

To, co naši fotbalisté provedli ve druhém utkání skupiny "A" s reprezentanty Soběslavi, bylo až neslušné. Posuďte sami - ve 2. minutě se do míče opřel dirigent Žákovský a bombou, která málem protrhla síť, otevřel skore - 1:0. V 5.minutě po akci Pergera pálil L.Beran - 2:0. V 6.minutě vyslal z pravé strany svou další pumelici Žákovský - 3:0. Naši hráči byli hladoví po gólech, zvlášť Loffler s Pergerem přiváděli soupeřovu obranu doslova k šílenství. 7.minuta: samostatná akce Lofflera - 4:0. 8.minuta: akce M.Berana, Pergera a Lofflera - 5:0. Minutu před odchodem do kabin se dočkal také K.Beran - za asistenci u své první branky v turnaji v tomto případě děkoval našemu golmanu Faltusovi - 6:0. To byl konečný účet první půle, ovšem galapředstavení našich střelců pokračovalo také po přestávce.

Minutu po obrátce chtěl Žákovský vymyslet akci pro kamaráda P.Švarce, který byl dosud jedním z mála našich útočníků bez vstřelené branky. Hračičkovi Žakymu se skutečně podařilo vyslat finální přihrávku do prostoru brankoviště, P.Švarcovi ale v sobotu nebylo souzeno se střelecky prosadit - jeho střelu vyrazil golman Soběslavi na tyč! Ve 13.minutě za to vzal L.Beran a bylo to 7:0! V 17.minutě uzavřel skore zápasu Milan Loffler a naši reprezentanti mohli sledovat možné soupeře pro semifinále - 8:0 pro Rapid 02.

Branky Rapidu 02:   Loffler 3, Žákovský 2, L.Beran 2, K.Beran 1

Rozhodčí:   Vejvar

 

 

RAPID MEZNÁ 02 : KLENOVICE    5:0 (2:0)

3. utkání základní skupiny "A"

Také třetí vystoupení Rapidu Mezná 02 na turnaji v Přehořově sneslo ta nejpřísnější měřítka. Náš celek po třech brankách Lofflera, jedné Pergera a M.Berana zvítězil 5:0 a jasně postoupil do semifinále. Také v tomto utkání jedenkrát zazvonila tyč soupeřovy brány (3.minuta Perger), několik dalších slibně rozjetých akcí naši navíc nedotáhli.

Dva poměrně těžké zákroky si připsal golman Jakub Faltus a potvrdil tak výbornou formu z předešlých ročníků. Na levém kraji obrany se k jistému výkonu rozehrál Horňáček a také střídající Pexa, pravé straně naší obrany šéfoval fotbalový profesor Žákovský. Útočná fáze, to byl klenot naší dosavadní hry. Dravci Loffler, Perger, M.Beran a L.Beran přiváděli soupeřovy obrany do úzkých, nutili  soupeře k chybám, nedali ani metr prostoru zadarmo. To vše měl být příslib do rozhodujících finálových bojů.

Branky Rapidu 02:   Loffler 3, M.Beran, Perger.

Rozhodčí:   Vejvar

 

 

RAPID MEZNÁ 02 : VLASTIBOŘ    2:1 (2:1)

1. semifinále

Třetí přehořovské finále během sedmi let vystřílel našemu celku bombarďák Loffler. Za tři minuty svítil na pomyslném, ukazateli skore stav 2:0 a vše vypadalo na další střelecké hody. Jenže v 5.minutě se po standartce Vlastiboře nechal dětinsky přeskočit mazák Žákovský a bylo to 2:1. A co se stalo pak? Rapiďácký brankostroj se zadrhl. V 11.minutě netrefil v obrovské šanci Perger, v 17.minutě výstavní ránu Pergera golman vyrazil na roh a v poslední minutě znovu Perger pálil nad. Těsné vedení jsme udrželi, ale byly to nervy do poslední minuty.

Branky Rapidu 02:   Loffler 2

Rozhodčí:   Vejvar

 

 

PŘEHOŘOV "B" : KOŠICE    2:1 (1:1)

2. semifinále

Domácí fotbaloví "staříci" v čele s veteránem Jánem Lapšanským, doplněni o několik mladších hráčů z "domácí líhně", přejeli ve druhém semifinálovém utkání favorizované Košice a dosáhli úspěchu, kterému před úvodním hvizdem věřil opravdu málokdo. A nemělo to být poslední slovo Lapšanského a spol...

Rozhodčí:   Vejvar

 

 

KOŠICE : VLASTIBOŘ    3:1 (2:1)

O 3. místo

Po nepovedeném semifinálovém duelu s domácím "B" týmem si družstvo Košic zchladilo žáhu na celku Vlastiboře. V zápase o 3.místo Košice přejely bronzový tým z roku 2013 a obsadily konečné třetí místo.

Rozhodčí:   Vejvar

 

 

RAPID MEZNÁ 02 : PŘEHOŘOV "B"    0:1 (0:1)

Finále

Finálový zápas, to byl svátek pro mezenský sport. Naši fotbalisté cítili obrovskou šanci zdejší turnaj vyhrát podruhé v řadě, což bylo samozřejmě podloženo výbornou hrou ve všech dosavadních duelech. V cestě stál soupeř, který nebyl favoritem, který měl ve svém středu několik starších hráčů a který během turnaje občas zaostával fyzicky. To vše měli v hlavách naši reprezentanti před úvodním hvizdem rozhodčího Vejvara. A to bylo samozřejmě špatně.

Přehořov "B" byl totiž celkem, který hrál velmi chytře, navíc hodně zodpovědně v obraně a který bez mrknutí oka trestal sememenší chyby soupeře. Taktiku na finále proti našemu mužstvu nemohl vymyslet nikdo jiný, než nestárnoucí Lapšanský. Ten Lapšanský, který v roce 2013 nemohl překousnout celkové turnajové vítězství našeho týmu, ten Lapšanský, který od prvého ročníku v roce 2004 věřil, že tenhle domácí fotbalový turnaj může s mužstvem přehořovských "legend" jednou vyhrát. Řekněte - může mít fotbalista větší motivaci zvítězit?

Taktika přehořovských byla jednoduchá - pokrýt tvůrce naší hry Lofflera s Pergerem, hrát chytře a spoléhat na chybu naší obrany. Vše, co si domácí borci předsevzali, do posledního puntíku splnili. Bohužel pro nás...

Domácí zahrozili již ve 3.minutě, kdy po rohu Lapšanského střílel Votápek - Kuba Faltus byl pozorný a nepřipustil drama. Drobný závar po trestném kopu soupeře řešila naše obrana hned vzápětí. V 8.minutě Faltus čelil další střele agilního Votápka a minutu před přestávkou se do šance málem dostal důrazný Paleček. To byl zcénář, s kterým jsme nepočítali a bylo to pořádně vidět, šance našeho celku aby pohledal.

Po obrátce se hra zlepšila, naši hráči přidali na důrazu, ale stále to nebylo ono. Ve 13.minutě pálil z pravé strany Jirka Perger, v 15.minutě se v dobré příležitosti octl dravý Martin Beran. Tři minuty před závěrečným hvizdem však naše obrana nepokryla jednoho z útočníků soupeře, na jehož dorážku byl Kuba Faltus krátký - 0:1. Naši hráči se snažili o vyrovnání, dřeli do poslední vteřiny, nevzdali to. Na domácí rezervu to v sobotu ale nestačilo, podlehli jsme 0:1 a sen o obhajobě loňského primátu se rozplynul. Škoda, k dalšímu skvělému úspěchu mezenského sportu bylo opět velmi blízko. I když...tohle je přece také úspěch a velká reklama pro naši obec a náš sport! Takže - buďme spokojeni, buďme pokorní a domácímu celku přejme zasloužené vítězství.

Rozhodčí:   Vejvar

 

Celý turnaj odehrál náš celek v této sestavě:

J. Faltus - J.Žákovský (K.Beran), V. Horňáček (Z.Pexa) - P.Švarc (M.Beran), M.Loffler (L.Beran), J.Perger (Vl.Petržílka, J.Drs).

Vedoucí mužstva:  J.Kolář.

  • Hrálo se 5+1, střídalo se dle potřeby.
  • Zahráli si také naši žáčci Vladislav Petržílka a Honzík Drs!

 

Tabulka Svatoanenského fotbalového turnaje 2014:

1.  Přehořov "B"

2.  Rapid Mezná 02

3.  Košice

4.  Vlastiboř

5. Chlebov

6. Klenovice

7. Přehořov "A"

8. Soběslav

 

Nejlepší hráč turnaje:

Michal Vrba (Vlastiboř)

 

Nejlepší brankář turnaje:

Luboš Novák (Přehořov "B")

 

Nejlepší střelec turnaje:

Milan Loffler (Rapid Mezná 02) - 10 branek.

 

Střelci branek - Rapid Mezná 02:

Milan Loffler - 10 branek

Lukáš Beran - 3 branky

Jan Žákovský - 2 branky

Jiří Perger - 1 branka

Martin Beran - 1 branka

Kamil Beran - 1 branka

 

Rapid Mezná 02

Rapid Mezná 02 (team-fotbal 5+1) po turnaji v Přehořově

Nahoře zleva: vedoucí týmu Jan Kolář, Milan Loffler, Kamil Beran, Lukáš Beran, Jiří Perger, Petr Švarc, Martin Beran.

Sedící zleva: Zdeněk Pexa, Jan Žákovský, Jakub Faltus, Víťa Horňáček.

Ležící zleva: Ladislav Petržílka, Jan Drs.

 Další fotografie:

Svatoanenský pohár-Přehořov 2014   Svatoanenský pohár-Přehořov 2014   Svatoanenský pohár-Přehořov 2014

Svatoanenský pohár-Přehořov 2014   Svatoanenský pohár-Přehořov 2014   Svatoanenský pohár-Přehořov 2014

Svatoanenský pohár-Přehořov 2014

Na snímku dole:

kapitán celku Přehořova "B" Ján Lapšanský přebírá jednu z cen za vítězství v turnaji!

Fotografie byly zkopírovány ze stránek obce Přehořov (se souhlasem pořadatelů).

 J.Kolář, 2014.

 

 

FLORBAL CUP MEZNÁ

Červenec 2014, florbalový turnaj, Mezná, 3.ročník

Turnaj florbalistů a florbalistek si v mezenském termínovém kalendáři našel své pevné místo, na sklonku července 2014 se konal již jeho třetí ročník. A nebyla to akce ledajaká, na Florbal Cup Mezná 2014 se sjelo sedm florbalových družstev, což je nejvíce ze všech dosavadních ročníků. Přípravy a organizace turnaje se i tentokrát ujali Radek Kolář a Honza Dvořák.

 

Do Mezné letos dorazily tyto celky:

FBK Mrnín (dvojnásobní vítězové turnaje od Milevska), Arakain Choustník, Veselí nad Lužnicí, Spartak Soběslav-muži, Spartak Soběslav-ženy, Kdo nás zastaví? a nechyběl samozřejmě tým domácího Rapidu Mezná 02. Domácí pořadatelé však opět zapomněli pozvat florbalisty sousední obce Dvorce a to byla černá kaňka na jinak vydařeném a sportovně hodnotném podniku. Základním pravidlem při pořádání sportovních akcí obecně by měly být dobré vztahy se sousedními obcemi, pozvat taková družstva by mělo být samozřejmostí (pozn.autora).

 

Veselí nad Lužnicí bez bodu poslední

K samotnému průběhu turnaje... Pořadatelé celky rozdělily do dvou základních skupin. Z nich se do dalších bojů neprotlačili florbaloví reprezentanti Veselí nad Lužnicí, kteří ve své skupině "B" nezískali ani bod při skore 6:30. V předstihu si tak "pojistili" poslední 7. příčku v turnaji. Nejlepších šest týmů turnaje si to poté rozdalo ve čtvrtfinálových a semifinálových zápasech. Z nich vzešly dvojice, které si zahrály o konečná umístnění.

 

Utkání o 5.místo:

FBK Mrnín : Spartak Soběslav "ženy"   1:5

 

Utkání o 3.místo:

Rapid Mezná 02 : Arakain Choustník   1:2

 

Finále:

Spartak Soběslav "muži" : Kdo nás zastaví ?   5:4 po nájezdech

 

Sestava Rapidu Mezná 02:

Radek Kolář - Jan Dvořák, Jaroslav Diviš, Jakub Novák

 

Střelci branek Rapidu Mezná 02:

3 - J. Novák

3 - J. Dvořák

2 - J. Diviš

 

Tabulka turnaje FLORBAL CUP MEZNÁ 2014 (3.ročník):

1.  Spartak Soběslav "muži"

2.  Kdo nás zastaví..?

3.  Arakain Choustník

4.  Rapid Mezná 02

5.  Spartak Soběslav "ženy"

6.  FBK Mrnín-Milevsko

7.  Veselí nad Lužnicí

 

Ohlasy po turnaji:

Radek Kolář, Honza Dvořák: "Děkujeme všem zúčastněným za fair-play vystupování, po sportovní stránce byl letošní ročník navíc tím nejhodnotnějším. Od většiny týmů jsme dostali příslib účasti i pro rok 2015! Děkujeme také florbalistům a florbalistkám Spartaku Soběslav za zapůjčení mantinelů.

 

Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014    Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014   Florbal Cup Mezná 2014

Florbal Cup Mezná 2014

Snímky pořídila Lenka Dřevová.

J.Kolář, 2014.

Menu

V PRODEJI NOVÁ KNIHA

O HISTORII MEZNÉ

 Mezná v zrcadle času 1362-2022

Kde ji koupit:

knihkupectví Kanzelsberger Soběslav a Infocentrum Soběslav. 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2021

 

O POHÁR STAROSTY MEZNÉ 2022