Rekonstrukce budovy školy čp.43



Datum konání:
12.5.2019

REKONSTRUKCE VÍCEÚČELOVÉ BUDOVY čp. 43

MEZNÁ

V prvních měsících roku 2019 probíhala rekonstrukce vnitřních prostor víceúčelové budovy čp. 43 (budova bývalé mezenské školy z roku 1890). Rozsáhlými úpravami prošly prostory kanceláří a skladu obecního úřadu, interiér obecní knihovny, Hospůdky Ve Škole a společné prostory - vstupní chodba a WC. Během května dochází k posledním dílčím úpravám a dokončovacím pracím v interiéru Hospůdky Ve Škole a také ve společných prostorách budovy - vstupní chodbě a WC. Dlužno dodat, že této rozsáhlé rekonstrukci předcházela výměna oken v celé budově, probourání vchodu a montáž vstupních dveří z Hospůdky Ve Škole na zahrádku u kapličky, oprava a vyvložkování komínu v Hospůdce Ve Škole a přístavba nových toalet pro hospodu, její personál a OÚ - to vše v průběhu předešlých jedenácti let.

V obecní knihovně, kancelářích a skladu OÚ nyní došlo ke kompletní výměně elektroinstalace, montáži nového úsporného osvětlení a přípravě na elektrické vytápění - instalaci topných těles. Předmětem rekonstrukce bylo také snížení a zateplení stropů, aplikace nových omítek a položení nových podlahových krytin. Knihovna se navíc dočkala nových vstupních dveří, do interiéru byla přivedena voda a instalováno keramické umývadlo.

Druhou etapou byla rekonstrukce vnitřních prostor Hospůdky Ve Škole. Také zde došlo k výměně a výraznému rozšíření elektroinstalace, k montáži elektrických topných těles, nového úsporného osvětlení, dále k zateplení stropu a aplikaci nových omítek.

Ve společných prostorách budovy (chodba a WC) byla kompletně vyměněna elektroinstalace, došlo zde k montáži nového osvětlení a elektrických topných těles. Společné prostory byly poté vymalovány - v současné době probíhají dokončovací práce.

Předmětem rekonstrukce bylo zároveň rozdělení odběrných míst elektrické energie na část "OÚ a knihovna" a část "Hospůdka Ve Škole."

Rekonstrukce se plánovala a připravovala již v průběhu roku 2018, vedení obce se na tuto investiční akci podařilo vyjednat finanční dotaci 290 000 Kč od Krajského úřadu Jihočeského kraje.

Již v průběhu této rekonstrukce započaly přípravy na zmapování neutěšeného stavu vnějšku víceúčelové budovy čp. 43 - včetně stavu krovu, střešní krytiny a technického zázemí. Snad se tedy v blízkém budoucnu můžeme těšit také na podstatné vylepšení  vnějšího vzhledu a stavu budovy, kterou zde před sto třiceti lety vystavěli naši předci. Po nedávné rekonstrukci Návesního rybníka a opravě kapličky by se tak celý prostor mezenské návsi oblékl do zcela nového nádherného kabátu.

Další informace a desítky fotografií z průběhu rekonstrukce víceúčelové budovy čp. 43 najdete na stránkách: www.obecmezna.cz/kronika - sekce FOTO Velká galerie - album 2019 REKONSTRUKCE...


Menu

KOMINICKÉ MUZEUM Záříčí u Dírné

V muzeu si můžete zakoupit publikaci Evy Bažantové "Kominíci"...

Spolek pro založení Muzea kominického řemesla: ZDE...

Mezenské rybníky

Více o rybnících: ZDE...

Středověké tvrziště


Více o tvrzišti: ZDE...

Obecná škola v Mezné


Historie školy: ZDE...

Návštěvnost stránek

017513